Menu

"Wat maakt jullie werkwijze onderscheidend?” is een vraag die we met regelmaat krijgen. In dit artikel nemen we je mee in onze werkwijze en staan we stil bij alle ingrediënten die benodigd zijn om tot een pracht product te komen.


Lisa Benthem

Lisa Benthem

31 mei 2023

Bij Teamplast ontwikkelen en produceren we klant specifieke verpakkingen waarbij we een stapje verder gaan dan enkel het produceren van een dop of deksel. We kijken naar de verbetermogelijkheden van het product en nemen alle stappen van de verpakkingsreis in de gehele keten onder de loep. Innovatief zijn in de productontwikkeling en duurzaamheid vanaf de eerste stap onderdeel laten uitmaken van het totale concept draagt bij aan ons onderscheidend vermogen. Maar waar we écht het verschil maken is het kunnen aanbieden van de productontwikkeling én productie. We weten als producent namelijk als geen ander wat technisch haalbaar is, waardoor we beter in staat zijn om een concept verpakking te vertalen naar daadwerkelijke productie.

En dat hier onze kracht ligt is bij Keune Haircosmetics al geruime tijd bekend. In hun zoektocht naar een nieuwe verpakking voor de So Pure productlijn klopten ze wederom bij ons aan. Keune is een toonaangevend bedrijf op het gebied van luxe haarverzorgingsproducten waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat. We geven graag een inkijkje in het ontwikkelproces.

Productontwikkeling

 

Terugkijkend op de ontwikkeling van de verpakking bleek dit een hele uitdaging met de nodige te nemen hobbels. Volgens onze Product Development Engineer Lars zijn uitdagingen er vooral om aan te gaan. Zoals bijvoorbeeld het design en de functionaliteit van de dispenser. In diverse afmetingen moest de schaalverhouding van het product en het pomphuis inclusief binnenwerk exact gelijk zijn. Een pompsysteem wat zowel shampoo als conditioner kan doseren, een verpakking die kan worden nagevuld en bedoelt is voor intensief gebruik. Met flink wat "out of the box denken" is het ons team uiteindelijk gelukt om zonder compromissen tot een prachtige eigentijdse verpakking te komen.

En daar zijn wij best trots op!

Duurzaam hergebruik

Op het gebied van duurzaamheid wil Keune met deze verpakking écht laten zien dat duurzaamheid voorop staat. Wij sluiten ons graag aan bij deze duurzame beweging, waarbij we zoveel mogelijk rekening houden met de impact op het milieu. Een bijna voordehand liggende keuze om met deze productlijn in te zetten op een herbruikbare verpakking gemaakt uit gerecycled materiaal.

Doordat wij naast de productie ook assemblage werkzaamheden verrichten zijn we ook in staat om logistieke bewegingen te elimineren. Een mooie aanvulling op de inhoud van de verpakking waarin Keune naast het label dierproefvrij en vegan een extra geconcentreerde formule in de markt brengt.

Aandacht voor de mens

Onze Assembly afdeling zorgt ervoor dat alle losse elementen bij elkaar komen. Wanneer de verschillende onderdelen uit productie komen gaan ze via onze logistieke afdeling naar de collega’s van Assembly. Onze toppers werken daar hard aan de 7-staps montage waarbij zij zorgdragen voor de assemblage van de dispenser en het pomphuis. Deze monteren ze vervolgens op de fles en verpakken ze verzendklaar. Hier hoeft Keune enkel nog de navulinhoud (pouch) aan toe te voegen voordat het naar de klant wordt verstuurd.

Jarenlange samenwerking

Al sinds 1996 ontwikkelen en produceren we verpakkingen voor Keune. Dat wij een actieve bijdrage mogen leveren aan hun hoogwaardige producten vinden we een heuse eer. Dat Keune gaat voor het maximaal haalbare resultaat voor product, planeet en de mens sluit perfect aan bij onze visie.

‘’ Als familiebedrijf is het onze verantwoordelijkheid om te zorgen voor de planeet en de mensen.’’

En dat we samen deze verantwoordelijkheid dragen is misschien ook wel de basis voor onze mooie en duurzame samenwerking. Naast de gedeelde status “Familiebedrijf” delen we veel van dezelfde normen en waarden waarbij verbinding centraal staat. En deze verbinding zijn we, in de samenwerking met Keune, gelukkig nooit verloren. Laten we elkaar in de samenwerking blijven versterken, want samen zijn we nog beter in staat om tot prachtige resultaten te komen.

De nieuwe So Pure productlijn van Keune Haircosmetics is hier een prachtig voorbeeld van!