Menu

Het is vandaag Internationale Vrouwendag en dat zal je vast niet ontgaan zijn op alle socials. Hard nodig, want we zijn er namelijk nog niet.


Lisa Benthem

Lisa Benthem

08 maart 2023

Zoals het statement van Women Inc. zegt ‘’ Fix the system, not the women!

Wij zijn enorm trots op alle medewerkers maar op deze dag in het bijzonder op alle vrouwen binnen de muren van Teamplast. Priscilla maakt zich, als onderdeel van de directie, hard voor gelijkheid binnen Teamplast en daarbuiten.

Houweling werkt samen met een tal van geweldige en inspirerende vrouwen. Ter ere van Internationale Vrouwendag gingen ze het gesprek aan met een groepje vrouwen waar zij dagelijks direct mee samenwerken. Priscilla was één van die vrouwen, en naar onze mening meer dan terecht! In haar eigen woorden deelt ze haar verhaal en drijfveren.

Mijn naam is Priscilla Koning en ik ben 34 jaar oud. Ik durf over mezelf te zeggen dat ik in het bezit ben van een sterke mindset en goed in staat ben om mijn mening te geven. Wat een stuk makkelijker is als je opgroeit onder de vleugels van ouders die mij hebben gestimuleerd een sterke en onafhankelijke persoonlijkheid te ontwikkelen. Al op jonge leeftijd had ik een allergie voor onrecht en ongelijkheid. 

Het was en blijft voor mij nog steeds moeilijk om te begrijpen dat niet iedereen opgroeit met dezelfde privileges.

Zelf had ik het geluk te mogen starten binnen het bedrijf van mijn vader. Gerard en Gerhard gaven me de kans om door te groeien naar een HR-functie op een werkplek die voornamelijk omringd is door mannen. Sinds begin 2021 mogen mijn broer en ik ons mede-eigenaar noemen, waarbij ik de enige vrouw in het bestuur ben. Door in deze functie te werken, realiseer ik me dat ik niet alleen het vermogen heb om te adviseren, maar ook de koers en het beleid van onze organisatie te beïnvloeden. Ik kan dus écht een verschil maken in het zijn van een betere werkgever voor onze mensen. Hierin kan ik mijn eigen positie gebruiken om het goede voorbeeld te geven aan andere werkgevers.

Ik denk dat we te weinig diversiteit zien in managementfuncties en ik ben gemotiveerd om de wereld te laten zien dat vrouwen meer dan capabel zijn om deze functies te vervullen. In de afgelopen jaren is mijn leven verreikt met twee dochters, die mij nog meer motiveren om hier een actieve bijdrage aan te leveren.

Laten we een veilige werkplek creëren waarin diversiteit wordt aangemoedigd.