Menu

Bij Teamplast niet, voedselveiligheid staat namelijk bovenaan de prioriteitenlijst en is daarmee een essentieel aspect binnen de bedrijfsvoering.


Lisa Benthem

Lisa Benthem

21 november 2023

Claudia Simmelink, Quality Manager bij Teamplast, geeft een inkijkje in hun kwaliteitssystemen, procedures en het waarborgen hiervan. Als producent van verpakkingen voor voedingsmiddelen is Teamplast al jarenlang in het bezit van het ISO 22000 certificaat. In deze norm staan de eisen voor een managementsysteem voor voedselveiligheid gespecificeerd.

Waarborging van product- en voedselveiligheid

De gehele kwaliteitsafdeling bij Teamplast speelt een cruciale rol in het waarborgen van de product- en voedselveiligheid. Zij zijn nauw betrokken bij alle ontwikkelingsfasen, van productontwerp tot aan de uiteindelijke productie. Door hun expertise kunnen ze ervoor zorgen dat elk aspect van de verpakkingen voldoet aan de geldende wet- en regelgeving op het gebied van voedselveiligheid.

Het ISO 22000 certificaat is het bewijs van een goed functionerend kwaliteitssysteem, wat Teamplast in staat stelt om hun hoogwaardige verpakkingen in te mogen zetten voor de voedingsmiddelen industrie. Claudia is al ruim 20 jaar werkzaam bij Teamplast en kent de strenge eisen op het gebied van hygiëne, traceerbaarheid, controle en documentatie op haar duimpje.

Voortdurende toewijding aan voedselveiligheid

Ondanks dat Claudia met haar afdeling de ISO 22000 norm kan dromen heeft zij met haar afdeling ambitieuze plannen. “We geloven dat voedselveiligheid niet iets is wat je eenmalig bereikt om vervolgens achterover te leunen. Het is een doorlopend proces wat om constante aandacht en verbetering vraagt. Daarom blijven we investeren in ons kwaliteitssysteem.”

Teamplast werkt nauw samen met haar leveranciers om ervoor te zorgen dat alle grondstoffen die zij gebruiken voldoen aan de gesteld kwaliteitsnormen. Door het uitvoeren van gestructureerde controles en met betrouwbare partners samen te werken, kan Teamplast de integriteit van haar producten waarborgen en daarmee de veiligheid voor de consument garanderen.

 

Vertrouwen door open communicatie

Bij Teamplast hechten ze veel waarde aan open communicatie en volgens Claudia zie je dit terug in het contact met hun klanten. “We bieden onze klanten gedetailleerde informatie over onze processen, meetresultaten en kwaliteitscontroles''.

''Daarnaast is iedere klant op ieder willekeurig moment welkom om een kijkje in onze productiefaciliteit te nemen. We hebben vertrouwen in ons kwaliteitssysteem en dat resulteert in langdurige relaties” zegt Claudia Simmelink.

Vind je dit in een interessant onderwerp en wil je graag meer weten over ons kwaliteitssysteem, voedselveiligheid of onze producten? Stuur dan gerust een berichtje, ons team staat klaar om je te helpen!