Menu

Vaak heeft hij ook wel gelijk, maar dat zeg ik natuurlijk niet tegen hem!


Lisa Benthem

Lisa Benthem

05 oktober 2023

Als werkgever willen wij een veilige en prettige werkomgeving bieden aan onze werknemers. Wij geloven erin, dat wanneer wij er in slagen om iedereen zich thuis te laten voelen, dit resulteert in betrokkenheid en een ongedwongen informele sfeer.
Priscilla Koning geeft in een eerder nieuwsitem al aan dat we werkplezier en geluk binnen Teamplast heel hoog in het vaandel hebben staan. ‘’Als medewerkers tevreden zijn zullen ze ook een goed woordje voor je doen en zelf nieuwe mensen aandragen.’’
Als je inmiddels het aantal familieleden binnen onze muren optelt dan is dit in de afgelopen jaren extreem gegroeid. En dit unieke fenomeen vinden wij een eigen rubriek waard.

Want hoe leuk is samenwerken met familie nou eigenlijk en zijn er ook nadelen?
Ik ben heel benieuwd en neem jullie graag mee in een reeks van zes verschillende familieverhalen.
In het eerste item vertel ik je graag meer over Suzanne en Gerard.

 

Lezen jullie mee? 

Wie hebben we eigenlijk voor ons?


Naam: Gerard van Amerongen
Functie: Managing Director
Datum in dienst: Oprichter van Teamplast 
Familieband: Vader 

Naam: Suzanne van Amerongen
Functie Quality Assistant
Datum in dienst: 25-04-2016
Familieband: Dochter

Begin 1995 was het voor Gerard en zijn compagnons het moment om voor zichzelf te starten. Gerard staat tot de dag van vandaag aan het roer van Teamplast en draagt zorg voor de technische en operationele aansturing van de organisatie. Waarbij er in het begin welgeteld 1 machine in een veelste grote productiehal stond, staat er inmiddels een pand van 8000m2 met ruim 70 machines. En dat brengt mooie uitdagingen met zich mee.

Suzanne is de dochter van Gerard en is haar werkende leven gestart in de kinderopvang. Daar werkte ze met veel plezier tot bleek dat het voor haar gezondheid beter was om een minder fysiek belastende baan te zoeken. Als je haar vroeger had gevraagd of zij in het bedrijf van haar vader zou gaan werken was het antwoord resoluut "Nee" geweest. Al heeft ze hier als kind uren plezier gehad als Gerard in het weekend zo nu en dan naar de zaak moest. Skeeleren, verstoppertje spelen of rondjes rennen, samen met haar zusje maakte ze van het magazijn een speelterrein. 

Maar werken bij Teamplast, dat stond niet boven aan haar lijstje! Suzanne begon bij Teamplast dan ook niet met de intentie om hier lang te blijven.
We zien wel hoe het loopt… En nu, 7 jaar later zit Suzanne enorm op haar plek en is ze nog lang niet van plan om te vertrekken. Haar plek bij kwaliteit is een gegeven geworden en collega's missen haar als ze er niet is. Suzanne werkt niet alleen op de afdeling Kwaliteit, hier staat ze écht voor!

 

Op haar beurt verteld Suzanne hoeveel bewondering ze heeft voor haar vader. "Zijn gedrevenheid heeft hem ver gebracht als je kijkt naar waar Teamplast vandaag de dag staat. Schakelen tussen zakelijk en informeel zou ik hem niet na kunnen doen. Hij kan het ene moment bloedserieus zijn en het volgende moment heel gezellig er voor zorgen dat de pauzes van collega's uitlopen door zijn verhalen en grappen."

Als ik Gerard vraag de kwaliteiten van Suzanne te omschrijven dan vertelt hij over haar doorzettings- en aanpassingsvermogen.
"Om vanuit een geheel andere branche in de wereld van kwaliteit binnen te stappen vraagt om gedrevenheid. Dat weet ik als geen ander, het oppakken van iets nieuws kost gewoonweg heel veel energie. Ze heeft zich goed kunnen verdiepen in deze branche en zo veel mogelijk informatie ingewonnen om haar functie goed uit te kunnen oefenen. Dat is een hele prestatie."

 

 

"Er is binnen de muren van Teamplast altijd ruimte geweest voor samenwerken met familie. Al mag dat niet van invloed zijn op de overige collega’s want we blijven tenslotte wel een TEAM" zegt Gerard.
Suzanne en Gerard kiezen er samen voor om werk en privé écht gescheiden te houden.
‘’Eenmaal op het werk heb ik hier volledig focus op en daarbuiten is Gerard mijn vader. In het weekend bespreek ik graag andere dingen en hebben we het niet over Teamplast. Weekend blijft wél gewoon weekend’’ zegt Suzanne.
Voor Gerard is het heel leuk om te zien hoe de volgende generatie bij Teamplast binnenstroomt. Van veel collega’s heeft hij zelfs de kinderen op zien groeien.

"We realiseren ons goed dat met familie samenwerken ook een keerzijde kan hebben. Hoe goed de onderlinge afspraken ook zijn, het bedrijfsleven kent ook omstandigheden waar je samen geen grip op hebt. Gelukkig hebben we die samen nog niet mee hoeven maken."

 

Suzanne sluit het interview nog af met een leuke anekdote. Ze is namelijk erg goed in opruimen en op een rommelig bureau zal je haar dan ook niet betrappen. Dit zorgt gelijk voor grappige situaties in de organisatie.
"Als collega’s iets kwijt zijn wat Gerard nodig heeft dan belt hij mij op om te vragen waar het ligt. Jij hebt het vast WEER opgeruimd zegt Gerard dan.
Vaak heeft hij ook wel gelijk, maar dat zeg ik natuurlijk niet tegen hem!"