Menu

''Ik heb geluk met zo’n fijne broer, waar ik dan ook nog eens mee mag samenwerken.''


Lisa Benthem

Lisa Benthem

31 januari 2024

Als werkgever willen wij een veilige en prettige werkomgeving bieden aan onze werknemers. Wij geloven erin, dat wanneer wij er in slagen om iedereen zich thuis te laten voelen, dit resulteert in betrokkenheid en een ongedwongen informele sfeer.
Ik heb al in een eerder nieuwsitem aangegeven dat we werkplezier en geluk binnen Teamplast heel hoog in het vaandel hebben staan. ‘’Als medewerkers tevreden zijn zullen ze ook een goed woordje voor je doen en zelf nieuwe mensen aandragen.’’
Als je inmiddels het aantal familieleden binnen onze muren optelt dan is dit in de afgelopen jaren extreem gegroeid. En dit unieke fenomeen vinden wij een eigen rubriek waard.

Want hoe leuk is samenwerken met familie nou eigenlijk en zijn er ook nadelen?
Ik ben heel benieuwd en neem jullie graag mee in een reeks van zes verschillende familieverhalen.
In dit item vertel ik je graag meer over Gerhard en Alan. 

Lezen jullie mee? 

Wie hebben we eigenlijk voor ons?


Naam: Gerhard Koning
Functie: Financial Director 
Datum in dienst: Oprichter van Teamplast

Naam: Alan Koning
Functie: Project & Improve Manager 
Datum in dienst: 01-04-1996

Familieband: Broers

Alan loopt al heel wat jaartjes mee in de spuitgietwereld. Voordat hij bij Teamplast startte was hij werkzaam bij een ander spuitgietbedrijf en werkte daar al samen met Gerhard Koning en Gerard van Amerongen. ''Gerard heb ik daar nog zijn eerste spuitgiet training gegeven".
Niet lang na de opstart van Teamplast in oktober 1995 maakte Alan de overstap en nam zijn spuitgietervaring mee naar Teamplast.

Alan is de broer van Gerhard, medeoprichter van Teamplast, en niet verwonderlijk dus dat hij in Heteren aan de slag ging. Gerhard en Gerard zagen al vrij snel dat de expertise van Alan het bedrijf verder zou gaan brengen. 
Samenwerken doen de broers inmiddels al meer dan 28 jaar en dat voelt heel fijn en vertrouwd. Gerhard is de stabiele factor en stille kracht binnen Teamplast.
Cijfers zijn hem toevertrouwd en met zijn inzicht en analytisch vermogen beoordeelt hij mogelijke kansen en bouwt hij aan de continuïteit van de organisatie.

 

 

Het is mooi om te zien hoe goed de relaties zijn binnen Teamplast, want ook als ik bij Gerhard aanklop om hem te vragen naar de kwaliteiten en persoonlijke eigenschappen van Alan heeft hij alleen maar lovende woorden over zijn broer en collega. 

''Alan is open, enorm enthousiast, geduldig, belangstellend en altijd in een goed humeur.
Ik heb geluk met zo’n fijne broer, waar ik dan ook nog eens mee mag samenwerken.''

Alan heeft de gave om beeldend te vertellen en kiest zijn woorden hierbij zorgvuldig. Dat doet hij ook wanneer hij zijn broer beschrijft. "Gerhard als een ontzettend lieve en sociale man en iemand die altijd respectvol is naar iedereen om hem heen. Hij zal iedereen binnen de organisatie maar ook daarbuiten altijd in zijn of haar waarde laten. Deze karaktereigenschappen zien we ook terug bij de volgende generatie, zijn kinderen Priscilla en Robin, die samen met Gerhard en Gerard aan het roer staan van de organisatie. 

Positiviteit voert absoluut de boventoon wanneer ik inzoom op het onderwerp "samenwerken met familie". In de meeste situaties is het super fijn om vanuit een natuurlijke band op iemand te kunnen bouwen. Toch kunnen Gerhard en Alan beide ook de soms lastige kant benoemen. ''Salarissen is zo'n voorbeeld, privé gun je je familielid het allerhoogste salaris, maar dan is er altijd nog een zakelijke kant'' zegt Gerhard. Op zijn beurt geeft Alan aan dat het voor hem soms lastig is om zijn grenzen te bewaken. "Juist omdat het mijn broer is, en nu inmiddels ook mijn neef en nicht, je qua loyaliteit dan soms net wat verder gaat omdat het familie is."

Gerhard en Gerard hebben voor mij nooit aangevoeld als directie, er is altijd een open cultuur geweest waarbinnen we ons allemaal als collega's voelen.

Alan Koning

Alan sluit af met zijn kijk op de hoeveelheid familieleden binnen het bedrijf. ''Ik vind dat heel erg mooi om te zien dat er zo veel familieleden samenwerken, dat zegt in mijn ogen alles over het sociale karakter van Teamplast. Collega’s durven het blijkbaar aan om vrienden en familie aan te dragen. Zelf ben ik super trots op mijn nicht Priscilla en neef Robin en te zien hoe zij zich hebben ontwikkeld en nu ook onderdeel uitmaken van ons directieteam.''