Menu

Veel werknemers die het al heel lang met ons uithouden is het allermooiste compliment. Personeelskrapte? Daar merken we bij Teamplast gelukkig weinig van.


Lisa Benthem

Lisa Benthem

21 februari 2023

Onze allereerste werknemer is Alan Koning die al meer dan 25 jaar een drijvende kracht is binnen ons team. Hij is soms lastig te traceren in het 8000m2 grote pand, waar zijn expertise voor veel zaken wordt ingeroepen. Voor het bedenken van creatieve personeelsuitjes, het uitpluizen van ons energieverbruik tot zijn wel gewaardeerde visie op de kwaliteit van de koffie. Alan is een projectmanager in hart en nieren en combineert zijn technische kennis met het managen van grootschalige verbetertrajecten. Geen vraag is te groot voor deze alleskunner en zijn positieve energie en enthousiasme gonst binnen onze bedrijfsmuren. 

In mijn interview met Priscilla stel ik haar vragen over de veelbesproken personeelskrapte en de manier waarop Teamplast nu haar personeel probeert aan te trekken, maar vooral ook weet te behouden. Ik kom er achter dat zij hierbij vaak uit het netwerk van haar medewerkers put, waardoor het plaatsen van een vacature soms niet eens nodig is. Voor haar zijn eigen medewerkers de meest betrouwbare referentiebron.

Als medewerkers tevreden zijn zullen ze ook een goed woordje voor je doen en zelf nieuwe mensen aandragen.

Priscilla Koning

Piet Pater staat binnen de muren van Teamplast al meer dan 25 jaar bekend als iemand die denkt in oplossingen. De hectiek van een productiebedrijf maakt het voor hem niet makkelijk om zijn hoofd koel te houden, maar zijn wilskracht en doorzettingsvermogen is ongekend. Een machinepark wat continu in beweging is presenteert dagelijks nieuwe uitdagingen waar Piet zich in vast bijt. In zijn rol als Production Manager stuurt hij een team van 30 mensen aan die hem omschrijven als een fijne vent die ook aandacht en begrip heeft voor zaken buiten werk.

Het bedrijf kent een actieve Personeelsvereniging waar het gehele personeelsbestand maandelijks een bijdrage voor in de pot legt. Naast een jaarlijks terugkerende Jubilarissen dag staat er ieder kwartaal wel een gezamenlijke activiteit op de agenda die bijdraagt aan het teamgevoel. Zo staat er bij Teamplast met regelmaat een Foodtruck voor een gezamenlijke lunch of wordt er een gezonde wandellunch gepland met de heerlijke producten van Luchtig.  Bij ieder 5 jarig Teamplast jubileum wordt er groots uitgepakt in de vorm van een weekendje weg met collega's en partners.  Volgens Priscilla is Teamplast goed in staat om werk te combineren met gezelligheid en ontspanning wat bijdraagt aan de tevredenheid van de medewerkers.

Een fijne samenwerking en je begrepen voelen door je directe collega’s draagt bij aan het werkplezier. Teamplast heeft de tevredenheid van haar medewerkers hoog in het vaandel staan en stelt zichzelf ten doel om een actieve bijdrage te leveren aan het werkplezier van haar medewerkers. “Natuurlijk wordt er bij ons écht wel eens gemopperd of kunnen mensen het even niet met elkaar vinden, maar het écht iedere dag beter willen doen en aandacht hebben voor de mens maakt al een wezenlijk verschil.” vertelt Priscilla.

Geregeld worden er mensen toegevoegd aan de teams, en zoals gezegd ervaart Teamplast dit niet als een opgave. Maar hoe houd je het nog persoonlijk in een organisatie waar inmiddels zo'n 100 verschillende gezichten rondlopen?
Priscilla vertelt met trots over het on-boarding programma waarbij alle afdelingen een bijdrage leveren aan een warm welkom.
Je kent het allemaal wel, je bent nieuw, weet nog weinig en bent na 1 dag de naam van die ene collega alweer vergeten.
Bij Teamplast hebben ze precies voor dit probleem een buddy in het leven geroepen, waar je met iedere vraag terecht kan.

We koppelen heel bewust een buddy van een andere afdeling om ook de verbinding buiten het eigen team te stimuleren.

Priscilla Koning

Iemand die,  na 25 jaar Teamplast, precies weet hoe de routes lopen is Rein Vosselman! Hij is de man op de heftruck en er ontgaat hem niets als het om de kwaliteit van de inkomende en uitgaande goederen gaat. Als eerste BHV'er binnen het bedrijf heeft hij een belangrijke rol op het gebied van veiligheid en neemt hij deze verantwoordelijkheid écht serieus. Maar gelukkig kan je een grap en een grol tussen de bedrijven ook aan Rein overlaten.

Een mooie graadmeter voor de werknemers tevredenheid is het feit dat veel mensen al langere tijd bij Teamplast in dienst zijn en er weinig personeelsverloop is. Het beste wat een werkgever zich kan wensen en ook enorm waardeert.
Priscilla beseft zich goed dat er organisaties zijn die moeite hebben met het werven en behouden van goede medewerkers.

“Ik weet zeker dat bedrijven nog meer kunnen doen aan het werkplezier van medewerkers en er op deze manier voor zorgen dat je mensen binnenhoudt. Doe het eens een jaar anders en spendeer je werving en selectie budgetten aan de medewerkers die je al hebt. En het allerbelangrijkste.. Blijf in verbinding, maak dat praatje en vraag hoe het met je mensen gaat!”