Teamplast ondersteunt Duchenne Heroes

MVO​

Teamplast steunt goede doelen. We kiezen heel bewust de maatschappelijke organisaties of initiatieven waaraan we willen bijdragen. Onlangs ondersteunden we de aanschaf van een aangepaste schommel voor rolstoelers op ’s Heeren Loo in Hartenberg. En soms komt een collega producent met een mooi initiatief dat steun verdient.

Duchenne Heroes en PetPower

Van 15 t/m 21 september 2013 fietst een team van PetPower in 7 dagen door België, Frankrijk, Duitsland en Nederland; een traject van maar liefst 700 kilometer. Doel is zoveel mogelijk geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Duchenne, een ernstige spierziekte die kinderen treft en waarvoor nog steeds geen therapie gevonden is. Teamplast werkt al geruime tijd samen met verpakkingsproducent PetPower en natuurlijk ondersteunen wij dit initiatief dan ook van harte met een sponsorbedrag.

Over Duchenne

Duchenne is een snel invaliderende spierziekte die vooral jongens treft. Als peuter kunnen de kinderen vaak al niet meekomen. Ze vallen vaak en breken veel. Rond hun twaalfde kunnen de meeste kinderen met Duchenne niet meer lopen. De spierkracht blijft afnemen en de jongens worden in veel gevallen niet ouder dan 30 jaar.

Teamcaptain Mischa

PetPower heeft eerder deelgenomen aan Duchenne Heroes. De vader van Mischa uit Apeldoorn nam contact op met het bedrijf om hen daarvoor te bedanken, omdat zijn zoon aan deze ziekte lijdt. Dit telefoontje was aanleiding voor PetPower om in september 2013 opnieuw deel te nemen en dit keer onder leiding van teamcaptain Mischa. Op  www.petpower4mischa.nl kunt u alle achtergronden en voorbereidingen lezen. Meer informatie over de actie vindt u op www.duchenneheroes.nl.