Starpack Award voor Tiense dispenser

Categorie Technische Innovatie

De Starpack jury is enthousiast: “Love the shape and realisation, fun and well engineered. Beautiful structural design, clever and neat.” Op 30 september 2014 mag het team van Teamplast dan ook afreizen naar Londen om daar samen met onze Belgische opdrachtgever Tiense de prestigieuze Starpack Award in Brons in ontvangst te nemen voor de dispenser van het 1-calorie zoetklontje van Tiense, Ti’1. Onze ontwerpers tekenden voor het design en naast de productie verzorgt ons bedrijf ook de montage van de kubusvormige dispenser.

Een innovatief  zoetklontje

Ti’1 benadert  de échte smaak van suiker zonder de bittere nasmaak van het traditionele zoetje en levert slechts één kilocalorie. Tiense ging op zoek naar een innovatieve & handzame kubusvormige dispenser en kwam uit bij Teamplast.

De binnenkant van de dispenser

Een hoekig product vlot door een dispenser leiden vraagt om technisch puzzelwerk. Het is onze ontwerpers gelukt een device te bedenken én te ontwikkelen dat bij ieder klikje probleemloos een zoetje geeft.  De binnenkant van de gepatenteerde dispenser lijkt op een asymmetrische Jakobsladder; een lopende band met schotten. In combinatie met een uitgekiend duwmechanisme ontstond een dispenser met de gewenste ‘één tablet per klik’. 

www.starpack.co.uk