Chemicals & Household

Veilige ve​rpakkingen

Teamplast ontwerpt en produceert verpakkingen voor chemische en huishoudelijke producten en producten voor de tuin. Wij testen deze verpakkingen op koude- en hittebestendigheid in onze klimaatkast .

Doseer- en mengsystemen

Voor deze markt ontwerpen en produceren we steeds vaker doseersystemen om componenten op een door de consument gekozen moment te mengen of om steeds dezelfde hoeveelheid product te kunnen schenken of strooien. Functioneel ontwerpen heeft in dit geval tot doel de consument te beschermen tegen contact met het product, tegen vieze handen of het voorkomen van verspilling door afgepaste hoeveelheden te doseren.

Stabiliteit van de verpakking

We geven ontwerpen grote stabiliteit en laten die stabiliteit als u dat wenst UN keuren. Natuurlijk voorzien we het product wanneer nodig van een kindveilige sluiting en /of tamper evidence (eerste gebruiksgarantie).

Migratie en traceab​ility

De grondstoffen die wij gebruiken voor onze verpakkingen, doseersystemen en sluitingen zijn getest op migratie volgens de richtlijnen van de Europese Unie. Deze richtlijn is van toepassing op materialen en voorwerpen van kunststof die bestemd zijn om met levensmiddelen in aanraking te komen. Onze verpakkingsproducten zijn altijd traceable door onze geregistreerde productiebatches.