Innoveren met bestaande technieken

Verpakkingsmana​gement

Met Roland ten Klooster,  hoogleraar Packaging, Design & Management als dagvoorzitter, kun je rekenen op een boeiend programma. Begin dit jaar organiseerde Teamplast in samenwerking met Plato Product Consultants, flessenspecialist PET Powersleever Rivièra en contractpacker Kompak,  de Learnshop ‘Innoveren met bestaande technieken’.  Zo’n vijftig deelnemers, vooral afkomstig uit de consumermarkt, kwamen naar het Graphic Design Museum in Breda . Zij keken na afloop met een andere blik naar efficiënt verpakkingsmanagement.

Chain approach in verpakkin​gen

Chain approach ofwel ketenaanpak in verpakkingen, levert voordeel op in termen van creativiteit, kosteneffectiviteit en snelheid. Roland ten Klooster propageert een intensieve samenwerking tussen marketing, ontwerp & engineering, productie én afvullijn.  Door alle schakels in het proces in contact met elkaar te houden, wordt een optimale verpakking bereikt tegen een goede prijs. Het delen van 'expert knowledge' - over disciplines heen - betaalt zich uit.

Branchmarking®

Innoveren met bestaande principes; dat gaat ook op voor Branchmarking®. Carin van Thiel van Sixfingers lichtte het door haar bureau gelanceerde beginsel toe. Waarom zelf het wiel uitvinden? Maak gebruik van succesvolle oplossingen in andere industrieën en organisaties en pas deze ‘proven principles’  toe op de eigen situatie.